Blog cu ponturi moca
Home
 

Am ales un parchet triplustratificat si am castigat pe toate planurile

Cand m-am mutat prima data am vrut mai intai sa schimb parchetul vechi din locuinta. Asa ca am inceput sa ma documentez, pentru ca imi place sa stiu totul despre produsele pe care le cumpar inainte sa aloc un buget cumparturilor.

Cea mai buna varianta de parchet pe care am gasit-o a fost cea de tip triplustratificat. Spre deosebire de un parchet obisnuit, un parchet triplustratificat are un strat de uzura din esente de calitate, doua straturi de suport din rasinos de multe ori, asa ca rezistenta este mult mai mare, mai ales daca sunt multe persoane in casa, cum era si cazul meu.

M-a atras acest tip de parchet triplustratificat pentru ca rezista foarte bine la schimbari de temperatura si umiditate, nu se umfla si dadea si o eleganta aparte camerelor unde se monta. Stabilitatea dimensionala si sistemele de imbinare tip click, stratul de uzura suficient de gros pentru a nu aparea degradarea parchetului dupa cativa ani de folosire, toate acestea m-au convins sa cumpar parchetul pe care mi l-am dorit dintotdeauna.

Marele avantaj al parchetului cu trei straturi este ca permite si montarea de incalzire in pardoseala, se monteaza lipit sau flotant. Alt avantaj tine si de grosimea mai mare si de izolarea termica mult mai buna. Parchetul acesta este considerat un „material” viu, care absoarbe si reabsoarbe umiditatea pe parcursul vietii sale, nu exista posibilitatea desprinderii lui sau degradarii excesive.

M-am mai gandit la ceva cand am luat parchet triplustratificat, pe care l-am gasit la un pret foarte bun la NaturalWoodFloor, parchetul acesta permite o raschetare la intervale mare de timp si relacuirea, asa ca pot avea un parchet nou-nout fara investitie suplimentara oricand doresc. De pe site-ul celor de la NaturalWoodFloor am putut invata ca exista o multime de esente de calitate din care poate fi obtinut parchetul, am preferat personal un parchet din stejar rustic pentru ca am vrut ceva mai autentic, mai apropiat de stilul locuintei mele.

Din oferta lor puteai sa mai cumperi parchet stejar cu diverse finisaje, parchet frasin, cires, nuc sau wenge. Au trecut de atunci vreo sase ani si parchetul arata ca in prima zi, nu am avut probleme, asa ca investitia a fost una foarte bine gandita si calitatea lemnului a fost ireprosabila.

decembrie 21, 2016 This post was written by Categories: Casa si Gradina Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top