Blog cu ponturi moca
Home
 

Am invatat din mers ce e cu debitarea complexa a metalului si acum sunt specialist in asa ceva

De pe bancile facultatii am stiut ce vreau sa fac. Am terminat facultate cu profil tehnic asa ca m-am angajat in industria prelucratoare de metal. Si pentru ca trebuia sa ma axez pe ceva, din moment ce domeniul e asa de vast, am optat pentru debitare metal si prelucrare metal prin procedee specifice, dintre cele mai diverse. La inceput mi-a fost cam greu. Practica nu a fost suficienta, ca de obicei, teoria nu era buna de nimic cand te vedeai in fata unui aparat foarte complicat de debitare metal.

Primii „pasi” in lumea debitarii i-am facut alaturi de un fierastrau metal, apoi am trecut si la ghilotine pentru debitare, foarfece de taiat metale de tot felul. Asta m-a ajutat enorm ca am luat totul pas cu pas si am invatat incet, incet cum e treaba cu aceasta debitare metal. Lucrurile in sine nu sunt complicate daca le intelegi, ideea este sa poti face o debitare corecta cu orice metal ai avea si sa combini utilaje, scule, procedee ca sa obtii piese sau produse de calitate superioara fara prea mare efort si in timp util. Odata ce te-ai invatat cu utilajele si cu metodele de lucru totul e floare la ureche, poti sa faci o multime de operatiuni in acelasi timp fara sa depui prea mare efort. Poate cel mai greu este faptul ca trebuie sa inveti toate astea foarte repede, pentru ca nimeni nu te asteapta si nu are nevoie de oameni care isi dau seama cum sta treaba de abia cand ajung la locul de munca.

Din fericire pentru mine a fost usor pentru ca aveam bazele puse din facultate si am putut sa ma adaptez din mers pentru a avea rezultate bune inca din primele zile. Per total industria prelucratoare este una de viitor in orice tara ai fi, salariile sunt mari, trebuie doar sa ai ambitie si sa iti placa sa lucrezi cu utilaje si scule destul de complicate, sa ai la final cele mai tari obiecte si produse fara nicio greseala.

iulie 25, 2018 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top