Blog cu ponturi moca
Home
 

BIJUTERIILE ZAMORA CU SAFIR

Frumusetea bijuteriilor este data, in mare masura, de pietrele care le impodobesc. Printre  acestea, safirul ocupa un loc de merit. Rocile in care se găsesc safire, poarta numele de Pegmatite.

Eroziunea lor, a condus la dislocarea de minerale, care transportate si depozitate in aluviunile din albiile apelor curgatoare, le-au adus mai aproape de oameni si au marit sansa descoperirii lor.

Cele mai mari producatoare de safire sunt tarile: Ceylon, India, USA, Australia și Nigeria. Safirul este o piatra pretioasa, este varietatea de corindon a carei culoare este albastra. De fapt, cu exceptia corindonului de culoare rosie (care este rubinul) toate celelalte pietre pretioase din corindon sunt denumite cu termenul generic de safir.

Din punct de vedere chimic, impuritatile au rol in deciderea nuantelor cromatice. Astfel ca, in cazul mineralului de Al 2 O 3, culoarea este determină de impurități ( Fe 2+ -, Fe 3+ -, Cr 3+ -, Ti 4+ – sau V 4+ -). Asa se explica faptul ca safirul poate avea nuante de la albastrul deschis al cerului senin, pana la albastrul inchis si chiar negru. Exista si o exceptie de safir, o varietate de culoare roz, denumita comercial Padparadscha.

Istoria pietrelor pretioase este legata organic de piatra pretioasa numita safir. Repere in acest sens sunt : safirul natural denumit ,,Steaua Indiei” de 563,35 carate, găsit (1901) în Sri Lanka, vândut muzeului American Museum of Natural History; cel mai mare safir stelat din lume (1.404 carate ) a fost descoperit la sfârșitul anului 2015 într-o mină din Sri Lanka.

El a fost estimat la peste 100 de milioane de dolari. Ca orice frumusete naturala si safirul a fost vizat de imitatii, astfel ca in aceasta etapa de evolutie a tehnologiilor chimice, se pot produce pe cale sintetica safire de o calitate perfectă și de o mărime aproape nelimitată.

Colectia de bijuterii din argint – www.ZamoraCollection.ro , promoveaza calitatea si frumusetea autentica si ofera bijuteriilor cu safir un loc aparte. Zamora Collection ofera bijuterii din argint si argint rodiat, ornate cu safir produs sintetic la cea mai inalta clasa estetica.

Safirul sintetic rivalizeaza cu pietrele naturale de safir, ale caror preturi nu pot fi suportate de orice persoana dornica sa-si achizitioneze indragitele bijuterii. La Zamora Collection puteti gasi inele, cercei, pandantive si bratari cu safir, precum si seturi si garnituri complete de bijuterii, oranate cu acelasi model de pietre de safir. Cu ele aspectul oricarei doamne sau domnisoare va fi infloritor si remarcat de cei din jur.

noiembrie 22, 2017 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top