Blog cu ponturi moca
Home
 

Cabernet Sauvignon sau Merlot? Ce sa alegem pentru masa de sarbatori?

De sarbatori mesele cu preparate mai grele merg asociate si cu cateva pahare de vin bun. Pentru a face o impresie buna la masa de Craciun puteti comanda oricand dintr-un magazin online de vinuri un vin de calitate, cat mai vechi, cu arome puternice si o prezentare special aleasa pentru momentul festiv la care e servit.

Poate cele mai potrivite tipuri de vinuri pentru o masa de Craciun sunt Cabernet Sauvignon si Merlot-ul. Care e alegerea cea mai buna?

In primul rand ambele vinuri sunt frantuzesti, din soiuri de struguri din Bordeaux, au caracteristici foarte apreciate in intreaga lume. Primul este un vin rosu taninos, corpolent, are gust de fructe, postgustul este lung. Al doilea e un vin mai delicat, are arome mai „sensibile”, este bun la orice masa.

In al doilea rand, daca vrei un vin mai aromat poti alege Merlot, care are aroma mai fructata, un Cabernet Sauvignon comandat magazin online de vinuri are gust de fructe de padure si piper, deci e un pic mai puternic decat Merlot.

Merlotul are un gust echilibrat, merge la orice fel de mancare aproape, se asorteaza cu o carne de pui, cu carnea rosie slab condimentata. Cabernetul merge de minune cu carnea de vita, la gratar sau pe plita, cu sosuri complexe, cu paste cu sos rosu, dar se potriveste perfect si cu ciuperci si trufe.

In cazul Cabernetului asocierea e ceva mai simpla, puterea sa este sub cea a Merlotului, se potriveste si cu o mancare mai sofisticata sau cu o masa mai bogata. Cu cat e mai vechi, cu atat va fi mai bun, soiurile din care se face acest tip de vin sunt atent selectionate astfel ca aromele vor fi mereu puternice si usor de observat.

Consumul de vin de calitate trebuie sa fie moderat avand in vedere taria acestuia, vechimea il face sa fie si mai puternic in privinta continului de alcool.

noiembrie 21, 2017 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top