Blog cu ponturi moca
Home
 

Când mergem cu laptopul în service?

Un laptop poate funcționa până la 10-15 ani fără să aibă nimic, dar poate să funcționeze și șase luni și să ajungă în service mai des decât v-ați fi închipuit. Mai ales dacă sunteți neglijenți cu el și nu aveți grijă să îl protejați oriunde îl luați deteriorarea să e și mai accelerată.

Cum știm dacă trebuie să mergem într-un service laptop?

Răspunsul e simplu. Întâi facem o evaluare externă. Ne uităm cum arată, dacă e spart, crăpat, dacă ecranul are zgârieturi care nu mai permit formarea unei imagini clare. Apoi putem să trecem la evaluarea sistemului de operare, de la bootare până la închidere. Vedem dacă se încarcă rapid și corect sistemul de operare, dacă există niște erori fatale care duc la restart mai mereu, dacă sunt anumite componente care nu mai răspund la comenzile sistemului de operare.

Când am terminat și cu evaluarea OS-ului mergem mai departe, la evaluarea perifericelor. Aici includem cam tot ce se conectează la laptop, mouse, tastaturi, imprimante multifuncționale, flash drive-uri. Multe pot să aibă ele însele erori și să determine o funcționare anormală a sistemului de operare. Avem în acest fel o imagine de ansamblu asupra problemei.

Dacă e problema principala la OS se poate rezolva și acasă, printr-o reinstalare și/sau reinitializare sistem de operare. Dacă însă e vorba de defecțiuni hardware singură „mutare” e o vizită la un service laptop. Aici se face diagnosticare gratuită, reparația e rapidă, prețurile sunt bune, tehnicienii din service laptop știu exact unde să intervină pentru a fi cât mai eficienți și a repara laptopul cât mai bine. Toate piesele înlocuite sunt originale, se primește și garanție pentru înlocuiri și reparații hardware, echipa de experți poate repara aproape orice defect, oricât de complex. Cu cât faceți evaluarea acasă mai bine, cu atât puteți să lămuriți mai ușor tehnicienii și să aveți laptopul funcțional din nou în cel mai scurt timp.

aprilie 17, 2018 This post was written by Categories: Servicii Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top