Blog cu ponturi moca
Home
 

Caramida sau BCA? Ce avantaje prezinta ambele materiale de constructii si care dintre ele merita cumparat

materiale-de-constructieConstruirea unei case implica mai multe alegeri de care depinde in mare masura reusita finalizarii proiectului realizat de arhitect. Cea mai importanta dintre ele, alaturi de optarea pentru o echipa de constructori cu experienta si indemanatici, este alegerea unor materiale de constructii de calitate, la preturi acceptabile, de la un distribuitor de incredere.

Referindu-ne la materialele de baza pentru ridicarea unei vile sau unei case rezistente la fenomene naturale extreme avem la dipozitie doua variante: caramida sau BCA. Ambele au o durata de viata destul de mare, sunt sigure, usor de procurat, simplu de utilizat in combinatie cu alte materiale, tencuieli, insa prezinta si o serie de diferente. De exemplu, BCA-ul nu prea a fost utilizat mult timp de constructori, intrucat parea ca nu e de aceeasi calitate cu o caramida, izolarea termica era slaba, iar in caz de cutremur raspunsul sau nu era unul prea grozav la vibratii.

Intre timp, BCA-ul si-a recastigat locul printre materiale de constructii folosite frecvent in constructii de tot felul, insa nu a putut sa detroneze caramida. Desi constructia din caramida se realizeaza mai greu si presupune si materiale de „sustinere”, caramida e extrem de populara peste tot in lume, rezistenta e mai mare, aspectul estetic este unul mai placut, imbinarea caramizilor e mai solida, nu exista riscul de incendii. Pe de alta parte, BCA-ul seamana in mare parte cu o caramida intrucat e si el natural, obtinut din combinarea unor ingrediente de calitate, in anumite procente, termoizolatia nu mai e necesara daca se alege BCA de calitate cu grosime peste 30 cm.

Nici manopera nu e asa de scumpa ca in cazul caramizilor, se poate slefui si taia foarte simplu, rezista la foc si la cutremure, variantele moderne. Consumul de armatura pentru elementele structurale este mai mic daca se utilizeaza BCA, BCA-ul nu absoarbe apa, reactioneaza bine la umezeala, nu prezinta modificari de proprietati mecanice si termoizolante in timp. La randul ei, caramida izoleaza termic si fonic la fel de bine, are stabilitate structurala mai mare, durata de viata ridicata.

Ambele materiale suporta acoperisuri de toate felurile, se pot finisa, vopsi, tapeta, rezista in fata daunatorilor, iar preturile sunt apropiate ca valoare. Depinde doar de dvs. si de proiectul casei ce materiale alegeti, de viziunea constructorului. Fiecare in parte este bun in felul sau, rezistenta e mare in ambele cazuri, difera doar modul de prelucrare si punere in opera.

iunie 13, 2016 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top