Blog cu ponturi moca
Home
 

Care sunt cele mai populare tipuri de frana bicicleta si ce avantaje au?

Franele de bicicleta sunt principalele componente care ne feresc de accidente si ne garanteaza o siguranta mai mare in timpul pedalatului. Franele au rolul de a opri rotile si de a permite bicicletei sa evite orice fel de impact. Ele se actioneaza de obicei cu ajutorul unui sistem montat pe ghidoane, pot fi si frane care sunt actionate la pedalarea in sens invers sau sa miscari bruste inapoi ale biciclistului.

Pentru ca e asa de importanta, frana bicicleta trebuie aleasa cu mare grija, nu trebuie sa face rabat de la calitate, montarea ei trebuie facuta intr-un service, ca sa nu avem probleme in timpul deplasarii. Pe piata exista o multime de tipuri de frane, unele mai sofisticate, altele mai simple. Cele mai populare sunt franele tip v-brake si cele pe disc. Primul tip mai este denumit si frana pe janta, pot fi pe cablu sau cu lichid, hidraulice, o frana bicicleta v-brake este foarte usoara, se monteaza rapid, raspund imediat la actionare. Al doilea tip de frane, cele hidraulice sunt mai mult pentru profesionisti si pentru curse sau folosirea bicicletei in activitati extreme. La capitolul pret mai ieftine sunt primele, v-brake, performantele lor sunt excelente daca sunt folosite pe drumuri uscate, forta de franare este mai mare la cele hidraulice, sabotii au durabilitate mai mare pentru cele hidraulice, siguranta la franare este sporita daca va montati frane hidraulice.

Revenind la franele pe disc, si ele pot fi hidraulice sau mecanice, cele mecanice franeaza mai prost, nu au performante asa de bune, cele hidraulice au costuri de intretinere mai mari, dar sunt mai performante mai ales pentru mountain biking. Ambele tipuri de frane asigura o stabilitate si o siguranta sporita in timpul pedalatului, preturile difera in functie de producatiori si de calitatea materialelor folosite, cele mai ieftine frane le gasiti online, in magazinele virtuale. Specialistii din echipa de consiliere online va pot oferi cele mai bune sfaturi de achizitie, va pot explica detaliile tehnice, astfel ca veti cumpara frane de bicicleta potrivite pentru modelul detinut.

februarie 16, 2017 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top