Blog cu ponturi moca
Home
 

Cate ceva despre Bermunde

Introducerele nu au mers niciodata bine. Pe coastele Bermudelor erau numai mangrove si copaci foarte frumosi, asta pana sa vina omul. Nevertebrate si pasari unice in lume erau stapane pe insule. Porci, oameni, sobolani au distrus insulele, multe specii au disparut imediat. Oamenii au introdus si alte specii pentru a controla altele care erau pe insula. Soparlele au fost controlate cu alta specie in 1957, noua specie a distrus alte pasari.

Greierii de Bermude au murit si ei dupa ce au fost omorati de pasarile care au tot imprastiat semintele plantelor care nu erau din zona si au distrus ecosistemul. O patrime din cele mai invazive specii din lume traiesc in Bermude, inclusiv specii de vita de vie, terrapin si arbore de piper.

Bermudele nu se afla in Caraibe. Da, da, nu sunt. Multi cred ca Bermudele sunt aproape de Jamaica sau Cuba, dar sunt mult mai la nord. Este la aceeasi altitudine ca Charleston sau Carolina de Sud, dar se afla la 1.200 de km de cele mai apropiate insule din Caraibe, Bahamas. Bermudele sunt mai aproape de Cape Hatteras din Carolina de Nord decat de Caraibe.

Bermudele au o atmosfera placuta si o clima calda pentru ca sunt influentate de actiunea vanturilor si a curentilor de acolo si de existenta coralilor, cei mai nordici din Atlantic.

iunie 28, 2018 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top