Blog cu ponturi moca
Home
 

Ce facem daca avem glicemie scazuta

Poate ca pentru cele mai multe persoane este cunoscut mai degraba termenul de “glicemia mica”, decat conceptul medical, cel de hipoglicemie. Vorbim in termeni simpli, glicemia mica reprezinta un nivel scazut al glucozei in sange, adica, un nivel sub norma fireasca. Sunt familiarizata cu acest concept, deoarece prietena mea cea mea buna s-a confruntat de multe ori cu scaderea glicemiei, de aceea, pentru a o intelege mai bine si pentru a-i fi alaturi m-am informat mai mult despre unele cauze de glicemie mica.

In primul rand, prietena mea a aflat acum un an ca are diabet de tip 1, de aceea, conform recomandarilor medicului ia tratament cu insulina. Ni s-a intamplat de multe ori, cand eram impreuna sa devina brusc foarte pasiva, irascibila chiar si sa para obosita. Am aflat ca una din cauze de glicemia mica o reprezinta o doza prea mare de insulina. Probabil, asa s-a intamplat si cu prietena mea, deoarece, din cate stim nu ar fi luat ceva medicamente inhibatorii, nici nu avea afectiuni grave ale unor organe, cum ar fi ficatul.

Scaderea glicemiei, i-a fost provocata, astfel de o doza prea mare de insulina. Ceea ce am putut sa fac pen moment a fost sa-I dau sa manance produse care contin zahar, o ciocolata de exemplu, ca sa-I fie echilibrat nivelul glucozei in sange si glicemia mica sa revina la normal. De atunci, avem mare grija atat eu, cat si prietena mea sa purtam cu noi mereu ceva produse care contin zahar, cum ar fi ciocolate, bomboane, sucuri. Cu toate ca prietena mea incepe tot mai mult sa se informeze despre suplimente alimentare si se pare ca, in curand, le va include in regimul sau.

august 30, 2016 This post was written by Categories: Sanatate Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top