Blog cu ponturi moca
Home
 

Ce probleme ale danturii copilului ne pot trimite la dentist?

Imediat dupa ce vede dintii iesiti, in valuri, parintele se intreaba cand e varsta potrivita pentru a merge cu cel mic la prima sa vizita la dentist. Raspunsul e unul sigur, cat mai devreme. Ce inseamna devreme? Inca de la varsta de un an, cu o serie de controale la sase luni mai ales cand apar toti dintii de lapte. Studiile facute in Romania arata ca peste 80% dintre copiii cu varste de pana la 6 ani au probleme cu dintii, carii, probleme gingivale. Cauzele care duc la aceste probleme sunt multe.

Parintii nu stiu cand sa mearga cu micutii la cabinete, asteapta prea mult, nu stiu care sunt normele elementare de igiena orala la diverse varste ale copilului. Punctul critic in care orice parinte trebuie sa mearga la un cabinet stomatologic sectorul 6 zambetdent cu micutul este cel in care se trece la hrana solida. Pedodontul va stabili ce tratamente pot fi facute, va analiza dezvoltarea danturii, va putea corecta anumite anomalii si va lua toate masurile necesare pentru dinti sanatosi si rezistenti mai tarziu. Ce probleme pot sa ne trimita la un cabinet stomatologic copii zambetdent? Lipsa spatierii corecte dintre dinti, dinti inghesuiti sunt doar doua probleme care pot sa ne aduca intr-un cabinet stomatologic sector 6. La acestea se adauga problemele legate de muscatura, mai ales cand avem si dinti de lapte, si dinti definitivi. Daca trece de 8 sau 9 ani apar problemele cu strungareata, cu inghesuirea tranzitorie dentara, lucruri care se pot rezolva intr-un cabinet stomatologic copii prin aplicarea unor aparate ortodontice. Pierderea precoce a dintilor de lapte este un alt motiv pentru care ar trebui sa mergem la cabinetul stomatologic. De pilda, o masea de lapte pierduta poate duce la migrari ale dintilor vecini, eruptiile nu vor mai fi posibile atat de usor in zonele afectate.

Durerile de orice fel si inflamarea gingiilor, cariile vizibile, probleme de muscatura, toate acestea sunt semnale de alarma care ne trimit la dentist de urgenta cu cel mic. Desi unele probleme pot sa fie trecute cu vederea, la varste mici orice durere sau carie poate sa insemne interventii complicate mai tarziu, de aceea trebuie ingrijite si vizita la stomatolog este obligatorie.

noiembrie 8, 2018 This post was written by Categories: Sanatate Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top