Blog cu ponturi moca
Home
 

Ce sunt si cum deosebim piesele auto contrafacute de cele originale?

piese-autoMai mult ca sigur ca ati ajuns in fata unui raft cu piese auto si ati observat ca unele costa foarte mult, alte foarte, foarte putin. Desi la prima vedere seamana, exista o deosebire mare intre piesele mai ieftine in comparatie cu cele destul de scumpe. Primele sunt piese auto contrafacute, a doua categorie reprezinta piese originale sau aftermarket. Intr-un studiu facut la nivelul pietii auto romanesti, mai bine de 10% din piesele vandute erau contrafacute.

Piesele contrafacute sunt foarte periculoase pentru ca nu garanteaza siguranta la volan, sunt facute din materiale de slaba calitate, se uzeaza imediat, performanta lor e aproape inexistenta, pot strica masina pe care sunt montate. Pentru un client neavizat e foarte greu sa faca diferenta dintre cele doua timpuri de piese auto, asa ca sfatul specialistilor este sa se apeleze la un service autorizat unde mecanicii stiu sa recunoasca imediat un fals de un original superior calitativ. Majoritatea pieselor contrafacute sunt chinezesti, au anumite semne clare ce indica faptul ca nu sunt originale, pot sa nu respecte standardele de calitate si sa se rupa, sa aiba fisuri dupa doar o utilizare. Pretul este cam singurul reper cert care ne avertizeaza asupra unei „clone” slab calitative, alaturi de aspectul fizic exterior si lipsa unor serii, stante speciale. Pericolul cel mai mare e la placute de frana contrafacute, unde timpul de franare e dublu, distanta ajunge pana la 14 metri, si asta la viteze de doar 40 km pe ora-nu vrem sa ne inchipuim ce se intampla la 100 km pe ora si intr-o curba periculoasa…

O alta modalitate simpla prin care puteti sa evita sa cumparati piese contrafacute este sa alegeti doar magazine online care au contracte cu marii producatori de masini, sa cumparati doar produse certificate, cu garantie originala data de producator si testate in prealabil, sub marci cunoscute internationale.

iulie 9, 2016 This post was written by Categories: Auto Moto Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top