Blog cu ponturi moca
Home
 

Ceasul smart pentru diabetici te va ajuta sa stii mereu ce glicemie ai

Diabetul este poate cea mai raspandita boala care afecteaza indivizi de orice varsta. Controlul diabetului este destul de dificil, ai nevoie de kituri scumpe si de vizite la medici, glicemia poate creste si scadea cand nu te astepti, chiar si cand esti pe strada sau la locul de munca.

Pentru a sti mereu ce glicemie ai si cand trebuie sa iti iei pastile producatorii de smartwatch-uri au inventat ceasul inteligent care iti afiseaza mereu glicemia si monitorizeaza cu strictete evolutiile ei. Desi ceasurile inteligente nu prea sunt purtate, fiind considerate un moft si nu sunt chiar asa de utile pentru ca depind de un dispozitiv cu WiFi sau Bluetooth ca sa poata functiona corect si sa fie active toate functiile, doua firme americane au reusit sa faca un ceas care monitorizeaza nivelul zaharului din sange si asta in mod constant.

Ca sa vada mereu care e glicemia inainte de punerea ceasului la mana se insereaza sub piele un dispozitiv micut care va monitoriza zaharul din sange. Pe display va aparea mereu glicemia reala, datele culese de deviceul de sub piele sunt sincronizate si transmise in timp real catre microprocesorul ceasului smart. Costurile sunt totusi destul de mari, dar investitia se merita daca vreti sa stiti mereu ce glicemie aveti, dispozitivul de masurare trimite date din cinci in cinci minute, se pot folosi cu el ceasuri cu iOS sau Android.

Deja Apple si Google sunt si ele implicate in lupta de a construi cel mai bun dispozitiv de monitorizat glicemia si avertizat oamenii cand trebuie sa mearga la un medic sau sa ia pastilele. Daca se vor dovedi utile si populare ceasurile vor fi si mai ieftine in viitor si vor avea si mai multe functii utile pentru cei cu astfel de boli. Deocamdata toti marii jucatori nu au reusit sa puna la punct un dispozitiv care sa fie si ieftin, si util pentru cei care au nevoie sa stie mereu ce glicemie au sau poate ce nivel de insulina au.

octombrie 13, 2017 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top