Blog cu ponturi moca
Home
 

Cu ax vertical sau de mana? Care model de freza lemn e mai bun?

Cand vine vorba de industria prelucrare lemn ne gandim imediat de hale pline de masini-unelte, la oameni care muncesc din greu sa obtina cele mai interesante piese sau obiecte. De asemenea, ne gandim si la atelierele mai mici, unde cei pasionati incearca sa creeze unele dintre cele mai reusite opere de arta.

Prelucrarea lemnului e un domeniu unde indemanarea si creativitatea sunt la loc de cinste, insa nu prea aveti ce sa faceti daca nu dispuneti si de unelte profesionale care sa va ajute in munca intreprinsa. Poate cea mai simpla si mai eficienta masina unealta de prelucrare lemn pe care e o poate utiliza si un amator care are un atelier propriu si un muncitor dintr-o fabrica este freza lemn. Frezarea lemnului se realizeaza rapid, mai usor, fara efort, in deplina siguranta, frezele sunt confectionate din materiale rezistente, nu se uzeaza rapid, au diverse mijloace de protectie, motoare puternice si un randament foarte mult.

Modelele cele mai cautate de freza lemn sunt cele de mana electrice si cele cu ax vertical. Primele sunt ideale pentru amatori si sunt simplu de utilizat intrucat au dimensiuni reduse, au si mese pentru frezat, piesele se sprijina prefect in timpul prelucratului gratie rigiditatii lor. Mandrina de fixare in cazul acestor modele este de pana la 12.7mm, puterea motoarelor depaseste 1500W, viteza este variabila pentru frezarea in siguranta a oricarui tip de piesa. Frezarea in lungimea piesei este si ea posibila datorita mesei de frezat cu ghidaj paralel. Celalalt model, cu ax vertical are putere de taiere mai mare, dimensiunile piesei de prelucrat pot fi mai mari, frezarile dificile sunt foarte usoare intrucat exista o multime de ghidaje.

Aceste unelte au motoare trifazate, se racesc in timp util, consuma mai putina energie electrica, viteza de prelucrare este variabila si se adapteaza necesitatilor de prelucrare. De asemenea, varianta cu ax vertical are si sisteme de ghidaje paralele si mitre care se pot regla la unghi. Depinde de fiecare ce model alege si ce vrea sa faca cu el. Din punct de vedere tehnic al doilea model e mai bun decat primul.

iunie 10, 2016 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top