Blog cu ponturi moca
Home
 

Cum intretinem pilotele si pernele din materiale naturale umplute cu materiale naturale? Dar pe cele sintetice?

Poate v-ati intrebat de multe ori de ce pilotele si pernele dvs. incep sa arate destul de rau dupa o perioada de timp, desi le spalati si nu le folositi excesiv sau de ce tesaturile se degradeaza si apar si mirosuri neplacute.

Raspunsul este simplu, nu stiti cum sa intretineti corect pernele sau pilotele. Intretinerea pentru o pilota pentru pat din materiale naturale sau pentru perne cu puf gasca este diferita fata de cea pentru articole din sintetic.

Iata in continuare cateva reguli generale de ingrijire si intretinere pentru articolele naturale si pentru cele sintetice. Pilotele si pernele din materiale naturale sunt un pic mai greu de intretinut, ele nu trebuie spalate prea des, trebuie uscate in medii curate, nu trebuie lasate jilave uitate pe vreun pat.

La spalare se folosesc doar detergenti speciali pentru tipurile de tesaturi si materiale de umplutura, nu se spala la temperaturi mari. In timpul folosirii se vor evita intinderile materialului sau loviturile, tragerea cu putere de perne si pilote, utilizarea de obiecte ascutite, taioase atunci cand aveti pe langa dvs. pilota pentru pat sau perne cu puf gasca.

De asemenea, depozitarea lor se va face doar in spatii cu aerisire buna, in pungi speciale cu locuri de aerisire, nu se vor pune intre rufe sau asternuturi, articole murdare. Pentru ca sunt hipoalergenice si previn dezvoltarea acarienilor si bacteriilor pernele si pilotele din materiale naturale cu umplutura naturala trebuie igienizate destul de des, trebuie periate sau curatate de praf, aerisite, scuturate in fiecare zi sau cel mult la doua zile.

Pe de alta parte, daca ne gandim la pilotele si pernele sintetice, acestea merg spalate mai rar, tesaturile sunt insa la fel de fragile, nu aveti voie sa le spalati la temperaturi mari, uscarea se poate face si pe un balcon inchis, dar poate dura mai mult.

Materialele sintetice au nevoie de curatare permanenta, forma pernelor si a pilotelor se poate degrada in timp dupa mai multe spalari asa ca trebuie urmarita mereu si refacuta prin simpla aranjare a umpluturii la perne sau prin intindere pe pat, pentru pilote.

Nu in ultimul rand pilotele si pernele din sintetic ar trebui sa fie folosite mai rar atunci cand chiar e nevoie de ele, daca aveti o saltea buna puteti dormi chiar si fara perna, sunt si unele persoane care doar asa dorm, asa ca nu e nimic ciudat in asta.

septembrie 27, 2017 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top