Blog cu ponturi moca
Home
 

Cum sa ai CV-ul perfect

cv-perfectUN CV perfect este acela care nici mai mult, nici mai putin te face sa obtii interviul pe care il doresti. Cand Cv-ul iti plaseaza numele pe lista preferentiala de interviu, inseamna ca si-a atins scopul.

Incepem cu un avertisment – Fara prea ma dificultate, poti gasi o multitudine de oameni extrem de dornici sa te sfatuiasca cum sa-ti prezinti cariera in forma unui CV. De fapt, oamenii care dau sfaturi despre cum ar trebuie alcatuit un CV sunt ca si economistii-daca te lasi in mainele lor de la inceput pana la sfarsit, vei primi informatii foarte diferite. Datele sunt diferite pentru ca nu exista reguli in legatura cu CV-urile, nimic absolut, doar principii. Unele sugestii vor fi pe placul tau altele nu. Trebuie sa fii selectiv pentru ca in final tu iti vei concepe CV-ul. Trebuie sa fie documentul tau si in consecinta trebuie sa te faca sa te simti ata confortabil cat si increzator.

Fa-l sa fie special. Viata celor care lucreaza pentru corporatii sau companii este destul de plictisitoare si fara sa fie nevoiti sa primeasca un singur tip de CV. Alcatuiti CV-ul intr-un mod unic si pecial: luati ceea ce urmeaza ca pe niste sfaturi, nu ca reguli de baza sau dogme. Nu exista o biblie sau cele zece porunci, despre cum sa-ti alcatuiesti CV-ul ci doar idei si concepte cu care am avut privilegiul sa lucrez, care au fost verificate pe piata locurilor de munca de catre mii de candidati. Cate persoane va vor sfatui atatea indrumari pentru a concepe un CV veti primi. Inainte sa urmati un sfat puneti-va intrebarea de control al calitatii: Cand a obtinut ultima data o slujba, persoana care iti da sfatul, folosind aceeasi strategie pe care ti-o propune si tie?

Daca succesul in obtinerea unei slujbe sau experienta lor nu este de data recenta, folositi cu grija informatia pe care o primiti.
CV-ul nu este doar primul lucru legat de tine, pe care il vede potentialul patron; mai semnificativ este faptul ca di intreg procesul de selectie pentru slujba, acesta este singurul lucru asupra caruia, tu in calitate de candidat ai control in procent de 100%. Nu poti controla disponibilitatea de a gasi slujba pe care o doresti, nu poti hotara cine intrain lista preferentiala, nu poti decide asupra interviului. Nu poti controla decat impresia pe care o faci in CV.

Biletul pentru cursa slujbelor. CV-ul nu va obtine slujba pentru tine pentru ca se intampla foarte rar ca cineva sa fie angajat doar pe baza unui CV, dar acesta iti va cumpara biletul pentru cursa slujbelor. CV-ul tau este biletul pentru candidatura, deci se intelege de la sine ca trebuie sa fie redactat perfect, ingrijit, usor de citit si bine organizat. Chiar daca ai realizat doar aceste lucruri, Cv-ul tau va fi, dupa experienta mea mai bun cu 60% decat cele care sunt trimise de vanatorii de slujbe din zilele noastre.
Incearca sa te respinga.

Tineti minte de la inceput ca, in etapa de selectare a CV-urilor, personalul implicat cauta motive sa te respinga si nu sa te accepte. Astazi reclamele vor atrage mii de cereri, asa ca uneori mii de raspunsuri nu reprezinta ceva neobisnuit. Ca functionar daca am un teanca de CV-uri, sarcina mea principala este sa reduc muntele de aspiranti la slujba, pana la nivelul minim de posibili angajati. Asa ca maxima ,,cand ai indoile mai bine renunta’’ este foarte aplicat de functionari. Cel care selecteaza CV-urile crede ca face bine ceea ce face, din simplul motiv ca cei care sunt respinsi nu voar avea niciodata sansa sa le demonstreze ca se inseala. Asa ca, chiar de la inceput CV-ul tau trebuie sa fie special si sa induca in mintea celui care il citeste, ideea necesitatii unei intrevederi.

octombrie 7, 2014 This post was written by Categories: Ponturi Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top