Blog cu ponturi moca
Home
 

Cum sa schimbi roata unei masini

cum-sa-schimbi-roata-unei-masiniIeri am invatat cum sa schimb roata unei masini si am fost surprinsa sa vad ca nu este o activitate dificila, dar daca nu stii cum sa realizezi acest lucru poti avea mari probleme. Probabil fetele sunt mai putin interesate si nu cred ca se vor confrunta vreodata cu o astfel de problema, insa odata ce ai carnet de conducere si sofezi, exista intotdeauna riscul sa faci pana. Desi am invatat pasii in mare, nu sunt sigura ca as sti sa o schimb singura, pe un drum pustiu, in miez de noapte. Si totusi…cum se face?

In primul rand, trebuie sa fim siguri ca masina este oprita, cu frana de mana trasa si bagata in viteza, ca sa fim in siguranta. Odata ce plecam la drum, este obligatoriu sa stim unde se afla actele masinii, trusa de prim ajutor, roata de rezerva si uneltele necesare. De obicei, aceasta este in portbagaj impreuna cu cricul si cu coarba.

Procesul efectiv incepe prin a scoate roata defecta. Cu ajutorul coarbei desfacem piulitele, care in limbaj tehnic se numesc prezoane. Inainte de a ridica masina, trebuie sa ne asiguram ca cricul este montat pe asfalt, placaj de lemn sau o suprafata solida, pentru ca altfel acesta se va infunda in pamant. Daca nu ai pus vreodata un cric unei masini, nu te impacienta. Acesta trebuie montat sub anumite praguri, pe care le simti la mana. Dupa ce ai desfacut criciul, il pui in locul potrivit. Stim ca trebuie sa ne oprim atunci cand roata nu mai atinge pamantul.

Deci, pana acum avem prezoanele desfacute (nu total, ci doar slabite) si masina ridicata pe cric. Urmatorul pas este sa scoti roata veche si sa o inlocuiesti cu cea noua. Dupa ce am montat-o, stragem cu mana prezoanele cat putem de tare si apoi coboram masina cu ajutorul cricului. Pentru a fi siguri ca nu va scapa roata, piulitele trebuie stranse cu coarba.

Ultimul pas este sa pui roata veche si uneltele in portbajag si gata…poti sa pornesti din nou la drum! Asigura-te insa ca achizitionezi o noua roata pentru cazul in care se mai intampla un astfel de incident.

octombrie 16, 2013 This post was written by Categories: Ponturi Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top