Blog cu ponturi moca
Home
 

Cunoasterea tipurilor de panouri fotovoltaice te ajuta sa te feresti de alegeri gresite

Atunci cand aveti de gand sa cautati panouri fotovoltaice pret pentru locuinta dvs. trebuie sa va documentati temeinic pentru a alege in deplina cunostinta de cauza. Pe piata exista la momentul actual o multime de astfel de panouri de o calitate indoielnica si unele foarte bune, asa ca va trebui sa va invatati sa distingeti clar intre cele doua tipuri. Eficienta panourilor solare depinde foarte mult de materialele din care sunt confectionate si de tipul lor. In general, panourile solare de calitate sunt construite dintr-un strat subtire de material semiconductor foarte bun, un fel de placa de sticla si rasina polimerica.

Transformarea energiei solare in energie electrica are loc foarte simplu, prin expunerea celulelor fotovoltaice la lumina, suficient de mult incat materialul semiconductor sa preia putina energie pe care o contine fiecare foton. Cele mai bune panouri fotovoltaice pe care merita sa le cumparati sunt cele cu celulele monocristaline, au eficienta 15%, se monteaza si in spatii mici, produc mai multa energie electrica decat panourile tip film, rezista mai bine, se intretin usor, sunt mai performante, mai eficiente. De cealalta parte avem alte tipuri de panouri solare foarte bune, cele policristaline, cu eficienta de 13%, raport pret-calitate excelent, intretinere la fel de usoara ca in primul caz. Daca preferati ceva mai sofisticat puteti cumpara panouri solare amorfe sau tip film, foarte ieftine, usor de gasit, de intretinut, eficiente chiar si atunci cand intensitatea luminoasa este scazuta.

O solutie de mijloc este reprezentata de panourile solare hibride, cu eficienta de 18%, cele mai eficiente, insa aici vorbim de costuri de achizitie mai mari, care s-ar putea sa nu se amortizeze asa de rapid. Indiferent care panou il veti cumpara, trebuie sa stiti ca toate sunt din siliciu, singura diferenta fiind data de taierea si tratarea siliciului. Garantia oferita pentru o functionare ireprosabila e de pana la 20-30 de ani la fiecare model, asa ca se merita investitia.

mai 13, 2016 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top