Blog cu ponturi moca
Home
 

Femei cu povesti de viata interesante de care nu ati auzit inca

Lilian Bland. Cam toata lumea o stie pe Amelia Earhart, dar putini stiu despre lucrurile facute de Lilian. A fost printre primele femei din lume care a desenat, a dat o forma, a construit si a zburat un avion. Bland a devenit interesat de zbor in 1910, cand nimeni nu se gandea la avioane, dupa ce a primit o carte postala de la unchiul sau din Paris. Pentru ca voia sa zboare si-a construit un avion numit Mayfly. Avionul era simplu, se baza pe curentii de aer, era un fel de planor.

Ea si-a dorit sa aiba avion cu motor precum Fratii Wright. A comandat un motor puternic, a luat un recipient pentru combustibil, a construit intre timp unul hand-made, dintr-o sticla de whiskey si dispozitivul de auzit al matusii surde. A primit si recipientul pentru combustibil comandat, asa ca a avut avion cu motor si a fost prima femeie care a zburat in Irlanda. Tatal sau nu a fost de acord cu zburatul asa ca s-a oferit sa ii cumpere o masina. Femeia a acceptat si a invatat sa conduca. A avut o afacere cu masini in Belfast si a fost primul agent de vanzari al Ford in Irlanda de Nord. Lilian era mereu creativa, nevoia de a zbura a demonstrat cat de creative pot fi femeile, a constribuit la dezvoltarea aviatiei moderne asa cum a putut, cu cateva idei geniale si o ambitie greu de gasit in ziua de astazi.
Margaret Hamilton. Ati auzit de Neil Armstrong si a sa calatorie spre Luna, dar nu stiti cine l-a ajutat sa ajunga acolo. E vorba de Margaret, care a facut posibila calatoria omului pe Luna. In 1969 Margaret era director al Software Engineering Division de la MIT Instrumentation Laboratory. Impreuna cu echipa sa a realiza softul de zbor de la bordul navetei spatiale. Fara acest soft NASA nu putea trimite omul pe Luna. In 2016 Obama i-a oferit Presidential Medal of Freedom, o distinctie care recunostea meritele sale. In cariera sa femeia a fondat si a fost CEO al Hamilton Technologies Inc.

Compania a dezvoltat rapid Universal Systems Language, care a fost baza pentru designul software si al sistemelor. A avut peste 130 de lucrari publicate, ea a venit cu ideea de software engineering, un loc de munca detinut de barbati. A fost pionier al stiintei calculatoarelor si printre cei mai importanti oameni implicati in proiectul Apollo.

noiembrie 2, 2018 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top