Blog cu ponturi moca
Home
 

Iarna masina are nevoie de o ingrijire suplimentara

anvelope-iarnaEste evident ca iarna, din cauza temperaturilor mult mai joase si a precipitatiilor atmosferice frecvente, automobilul are intr-adevar nevoie de o ingrijire speciala, pentru a-i asigura buna functionare. Tocmai de aceea, este recomandat ca inainte sa inceapa sezonul rece, sa faci un control tehnic al masinii, sa-i pui roti de iarna si sa te asiguri ca ai luat toate masurile necesare pentru a face piept noului sezon.

Inca exista soferi care sunt destul de iresponsabili in legatura cu automobilele lor, acestea fiind totalmente nepregatite pentru sezonul rece. Unul dintre aspectele cheie de care trebuie sa tina cont un sofer este schimbul acelor roti de iarna, acesta nu trebuie efectuat prea tarziu, dar evident, depinde si de conditiile meteorologice, daca e inca o toamna tarzie frumoasa, mai pot astepta anvelopele de iarna. Important este ca odata ce temperatura a scazut sub 7 grade Celsius, sa aveti deja schimbate cauciucurile.
Marea mea uimire si indignare tine de faptul ca exista inca soferi care nu si-au procurat roti de iarna. Vorbesc in cunostinta de cauza, chiar despre un coleg de serviciu, care deja de doi ani la rand circula prin oras fara cauciucuri de iarna. La o discutie in care l-am intrebat de ce nu-si schimba anvelopele, mi-a zis ceva de genul ca oricum el circula doar in oras, de aceea nu prea simte nevoia sa mai dea niste bani pentru roti de iarna.

Adevarul este ca si condusul prin oras, in timpul sezonului rece, poate fi destul de riscant, odata ce soferul nu este suficient de responsabil sa asigure securitatea in trafic atat sie, cat si celorlalti. De aceea, fiti precauti si pregatiti-va automobilul corespunzator pentru sezonul rece.

septembrie 12, 2016 This post was written by Categories: Auto Moto Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top