Blog cu ponturi moca
Home
 

Importanta anvelopelor de bicicleta si cum le alegem corect

La fel ca la o masina, unde cu cat avem roti mai bune, cu atat avem si performante mai bune, si la biciclete rotile isi dovedesc importanta in momentul in care avem de parcurs distante mai mari sau suntem intr-o competitie. Un element important al rotilor este anvelopa. Anvelopele pentru bicicleta difera in functie de tipul de bicicleta pe care sunt montate, au marimi si grosimi diferite, chiar si crampoane.

Cu cat sunt alese mai bine si sunt din materiale mai rezistente la uzura, cu atat performantele bicicletei vor fi mai mari. Practic anvelopele pentru biciclete influenteaza direct performanta lor, franarea, accelerarea, echilibrul sunt dependente de calitatea lor si de aderenta pe care o ofera. De aceea trebuie sa fim foarte atenti cand alegem noile anvelope pentru bicicleta. De ce ar trebui sa tinem cont cand alegem anvelopele?

In primul rand anvelopa pentru bicicleta ar trebui sa se potriveasca foarte bine pe janta, pentru a ne putea deplasa in siguranta pe orice fel de teren.

In al doilea rand o anvelopa pentru bicicleta trebuie sa fie din materiale cat mai rezistente, din cauciuc de calitate, cu invelisuri cu diverse proprietati importante pentru eficienta rotilor. De pilda cele din kevlar au durabilitate ridicata, rezista bine si nu mai sunt asa de frecvente penele de cauciuc.

In al treilea rand, daca bicicleta pe care se va monta anvelopa pentru bicicleta este folosita in competitii si concursuri veti achizitionat modelele subtiri si usoare de anvelope pentru aderenta si franare excelente.

In al patrulea rand anvelopele de calitate si cu rezistenta mare vor avea si crampoane laterale, de exemplu, pentru siguranta la viraje si rezistenta buna la rulare. Pe suprafetele uscate sunt bune anvelopele cu crampoane scunde, dese, in vreme ce pentru munte sunt ideale cele cu crampoane inalte mari si deschise intre ele.

In al cincilea rand daca vrem performante mai bune putem sa cautam in magazinele online anvelope tubeless, fara camere, pana nu se va intampla cu siguranta, dar si pe cele tubeless-ready, cu o calitate superioara.

martie 27, 2018 This post was written by Categories: Magazine Online Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top