Blog cu ponturi moca
Home
 

LEGATURA DINTRE IQ SI SANATATE

Educatia este cea care ne ajuta sa traim mai mult, cea care ne tine mintea treaza si ne antreneaza intr-o multime de activitati. Fara educatie ne este dificil sa ne adaptam anumitor situatii care apar in viata de zi cu zi si bieninteles lipsa ei ne impiedica sa atingem nivelul urmator al existentei noastre.

In tarile dezvoltate, acest lucru reprezinta motivul vietii. Oamenii din tarile civilizate nu traiesc mai mult datorita resurselor materiale, ci datorita dezvoltatii inteligentei prin educatie. Cercetatorii in domeniu sustin ca educatia joaca un rol fundamental in determinarea sanatatii.

Un alt fapt concludent este acela ca atunci cand tarile se dezvolta din punct de vedere economic, oamenii traiesc mai mult. Specialistii au ajuns la concluzia ca acesta realitate se datoreaza bugetului mai consistent acordat sanatatii.

De asemenea, in urma numeroaselor studii in domeniu, este demonstrat faptul ca educatia are un rol mult mai important decat se credea.

Asadar, oamenii mai educati tind sa traiasca mai mult decat compatriotii lor cu studii limitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei educati au mai mult bani si pot sa aiba grija mai bine de sanatate lor. In acest fel, ei isi poti prelungi durata vietii.

Un alt studiu ne dezvaluie o alta realitate, si-anume ca relatia dintre longevitate si anii de scoala este cu mult mai stransa decat se stia. Savantii au ajuns la concluzia ca diferentele de educatie au prezis intr-un mod mai direct speranta de viata decat nivelul financiar.

Este absolut clar ca o educatie mai buna te va ajuta sa traiesti mai mult. In acest fel,  persoana educata tinde sa aiba un buget considerabil. Ca urmare, longevitatea si averea se afla in stransa legatura. Insa banii nu reprezinta factorul decisiv pentru o viata mai lunga, ci educatia este factorul cheie atat pentru bunastare financiara cat si pentru sanatate.

Asadar, educatia este cea care intareste permanent abilitatile cognitive, favorizand actiunea de auto-control de-a lungul vietii. Nu ezitati sa continuati sa va informati mereu despre ceea ce va pasioneaza, indiferent de ce varsta aveti. Educatia are un rol important asupra modului dumneavoastra de viata si implicit, in starea de sanatate de zi cu zi.

iunie 5, 2018 This post was written by Categories: Sanatate Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top