Blog cu ponturi moca
Home
 

Lego – o pasiune a copiilor si a maturilor

Cred ca marea majoritate a cititorilor cunosc ce reprezinta “lego”, dar pentru cei care interactioneaza mai putin cu copiii sau care pur si simplu nu au auzit de acest nou gen de joc, as putea sa explica “lego” este un fel de constructor cu piese foarte mici, care iti permite sa faci, absolut orice iti trece prin cap.
Pentru prima data am vazut lego la copiii surorii mele, care erau entuziasmati de noua achizitie si, practic, toata ziua si-o petreceau construind diverse nave, omuleti etc. Este intr-adevar un joc interesant, pentru iubitorii de detalii mici, deoarece in lego sunt foarte multe piese miniscule.

Daca la inceput nu am prezentat un interes deosebit fata de acest joc, datorita copiilor am inceput si eu sa construiesc alaturi de ei. Devine captivant odata ce incepi, dupa iti este greu sa te desprinzi, deoarece doar imaginatia poate sa te ghideze si tu poti sa faci absolut orice iti trece prin cap.

Trebuie sa recunosc faptul ca este cu totul neplacut cand sunt uitate piese de lego prin casa si calci intamplator prin ele. Este de-a dreptul dramatic. Cei care au copii inteleg despre ce vorbesc. Si mai dramatic este din neatentie sa strici o constructie a copiilor, atunci incepe un adevarat scandal. De fapt, eu ii inteleg pe cei mici: cand petreci atata timp pentru a uni si cele mai minuscule piese iti este ciuda cand cineva ti le darama.
Primavara trecuta, la Cluj-Napoca, a avut loc cea mai mare expozitie de lego din Romania, unde au fost expuse cele mai complicate constructii de lego, toate forman un orasel intreg. Am reusit sa vad expozitia impreuna cu cativa prieteni, pasionati si ei de lego. Oraselul-lego era de-a dreptul fascinant. Atatea detalii puteau fi observate. Iti dadeai seama ca a fost depusa o munca colosala pentru a asambla aceste constructii. Era un orasel in miniatura, cu strazi si oameni pe strazi, cu parc. Va dati seama cata munca a fost depusa pentru a uni toate piesele si cata grija pentru fiecare detaliu? Eu am fost surprinsa de aceasta expozitie si mi s-a trezit o admiratie profunda pentru oamenii care au construit acea capodopera in miniatura.
Lego este foarte benefic pentru copii, deoarece le dezvolta mult creativitatea, dar si simtul rabdarii, deoarece uneori poate sa-ti ia si o ora ca sa asamblezi o constructie lego. Nepoteii mei sunt pasionati de acest joc si in fiecare zi construiesc cate ceva. Uneori sunt umita de cata ingeniozitate dau dovada cei mici si cate idei la vin in cap. Pentru fiecare constructie ei au o explicatie si o descriere a detaliilor. Cu toate ca este foarte important de supravegheat copiii cand se joaca, deoarece pot fi piese minuscule, care pot fi inghitite de catre acestia.

Mi se pare foarte important sa cultivam la copii creativitatea lor si cred ca pe langa mijloacele traditionale, lego a devenit un joc captivant pentru ei, care le valorifica imaginatia si care le ofera multiple posibilitati de a o aplica.
Lego a devenit o pasiune nu doar pentru copii, dar si pentru adulti. Acest joc nu are limita de varsta. Daca incepi sa faci lego, nici nu simti cum te lasi prins in plasa si nu mai vrei sa renunti. Cu toti avem nevoie sa ne valorificam creativitatea si, probabil, jocul este unul dintre cele mai placute moduri de a o face. De aceea, daca inca nu aveti lego in casa, hai, fuga la magazin sa va luati! Distractie!

iulie 22, 2016 This post was written by Categories: Distractie Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top