Blog cu ponturi moca
Home
 

Lucruri surprinzatoare despre Franta

Curajul frantuzesc

Armata franceza a avut cele mai bune scoruri din toata Europa. Din cele peste 168 de batalii purtate, 109 au fost castigate, 49 pierdute, 10 au fost retrageri. Insa treburile au stat mai putin bine in Primul Razboi Mondial, cand Franta a pierdut peste 1.4 milioane de oameni, SUA a pierdut doar 126.000.

Spre deosebire de SUA, Serbia si Romania au pierdut de pana la trei ori mai multi oameni in razboi. Franta s-a predat atunci cand a inceput si al Doilea Razboi Mondial, dar doar Rusia si USA puteau sa faca fata Wehrmacht-ului din 1939, urmarile au fost devastatoare.

Dupa tradarea suferita de Polonia din partea britanicilor, germanii au putut face ce doreau si Franta nu a avut ce face si a incasat tot ce se putea incasa.

Cea mai populara destinatie turistica din lume

Desi nu mai merge asa de bine si la ei din cauza terorismului, Franta inca e regina in materie de turism. Desi are o imagine plina de romantism 70 de procente din turism e european. In afara de Paris, Chateau de Chambord sau Carcassonne, Mont Saint-Michel Franta ofera surprize si mai mari.

Cu toate ca austrazile sunt infernale in Franta poti sa ai parte de o aventura minunata. Nu e vorba doar de vin si cognac, ci de peisaje, locuri inedite si moduri foarte simpatice de distractie si relaxare pe care francezii ti le pun la dispozitie cu mare placere de fiecare data.

Se simt cam „bleu”

Francezii sunt cam puturosi de la o vreme, se dau cam greu treziti mai ales cand e vorba de mers la munca. Unul din cinci francezi a avut macar o data un episod depresiv, insa se pare ca li se trage de la branzeturi si de la vin.

Depresia la francezi se poate dovedi destul de ciudata, nu se datoreaza substantelor cu efecte bizare, ea poate veni de la prea multa munca sau de la orasele prea aglomerate. Daca vesticii discuta despre depresie, mergi la un psiholog mai des, in Franta totul se rezuma la medicamente de cele mai multe ori.

Depresivii se trateaza insa si cu cateva iesiri in aer liber si plimbari pe langa castelele uimitoare, in Franta ai si unde manca ceva de calitate oricand, ai si unde bea un vin bun asa ca depresia trece destul de repede.

octombrie 30, 2017 This post was written by Categories: Turism Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top