Blog cu ponturi moca
Home
 

Marele Sfinx si identitatea sa

Giovanni Battista Caviglia s-a apucat sa descopere Sfinxul in 1817 pe platoul de la Giza. Desi se studiaza mult despre Sfinx la scoala si in multe culturi, nu prea stim multe despre el. Nu s-au descoperit dovezi scrise despre aceasta statuie uimitoare, numele sau a fost dat de grecii antici, insa numele real al personajului nu il cunoastem, nici macar cine a construit statuia.

Identitatea Sfinxului e un mister si mai mare. Un expert care s-a ocupat 30 de ani de exacavari si maparea zonei unde era statuia spune ca statuia a fost construita de un anume Khafre, care a mai construit si cea mai mare a doua piramida de la Giza. Planul de constructie cuprindea Sfinxul, piramida si alte cateva temple, era gandit de oameni capabili si cu o serie de cunostinte vaste in constructii.

Sfinxul, templul adiacent si piramida erau de asa maniera aliniate incat puteau sa fie in corespondenta cu evenimente celeste unice, cum ar fi solstitiul de vara. Pentru altii Sfinxul este insusi constructorul piramidei celei mari, faraonul Khufu. Trasaturile fetei, inconografia, stilul aduc cu cele ale lui Khufu, toata structura fiind gandita sa se lege perfect cu Sfinxul. In 2004 a aparut alta teorie care aducea in atentie alt nume, Djedefre, un faraon uitat care a fost pe tron intre Khufu si Khafre. De asemenea teoria spune si ca e posibil ca imaginea sa il infatiseze si pe Khufu.

septembrie 14, 2017 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top