Blog cu ponturi moca
Home
 

Micutii vad lumea in mod diferit

Permanenta obiectelor din jur. Sa presupunem ca stiti ca un obiect e ascuns chiar sub nasul dvs., dar cineva il ia si il pune in alt loc. Nu veti avea probleme sa va dati seama unde e obiectul. Este evident ca stiti pentru ca ati vazut miscarea. Lucrul asta nu se intampla si cu bebelusii.

Daca ascundeti o jucarioara sub o paturica si lasati copilul sa o gaseasca de fiecare data, apoi ascundeti aceeasi jucarioara sub o paturica alaturata, micutul va continua sa caute jucaria sub prima patura. Asta desi a vazut clar ca a doua patura ascunde jucaria. Acest fenomen apare doar cand micutul are pana in 12 luni, nu mai putin de 10 luni. Dupa primul an de viata micutii isi dau seama imediat ce se intampla. Psihologul Jean Piaget a fost primul care a descoperit fenomenul.

De ce se intampla?

Piaget explica foarte simplu: intre 10 luni si 12 luni copiii nu inteleg conceptul de permanenta obiectelor, adica stii ca un obiect exista chiar daca nu il vezi. Bebelusii nu prea stiu ca un obiect inca exista chiar daca dispare din campul lor vizual. Singurul lucru care si-l amintesc despre trecut este ca paturica ascundea jucarioara.

aprilie 12, 2018 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top