Blog cu ponturi moca
Home
 

Modalitati creative in care putem utiliza cafeaua

Odorizant natural. In permanenta venim in contact cu tot felul de mirosuri din bucatarie, baie sau chiar din masina. De multe ori, ca sa scapam de mirosuri avem nevoie de odorizante care contin fel de fel de chimicale. Spre deosebire de odorizantele obisnuite cafeaua absoarbe mirosul neplacut si nu il acopera. Boabele de cafea sunt exact ca praful de copt in frigider. Absorb mirosul si il elimina complet. Odorizantele pot fi facute cu zatul de la cafea, niste sosete mai vechi si cu un pahar inalt sau o ceasca. Soseta se baga in pahar, ce ramane din ea va „atarna” de jur imprejurul recipientului. Se toarna zatul sau boabele de cafea in soseta, se scoate soseta si se leaga. Odorizantul se poate pune in orice loc se doreste eliminarea mirosurilor. Daca se doreste se poate ascunde soseta odorizanta intr-un obiect decorativ pentru a nu se vedea.

Condiment natural pentru friptura sau chili. Ne place sa ne bem cafeaua dimineata, dar stiati ca o putem manca la fel de bine? Cafeaua poate condimenta orice fel de mancare. Mancarea in care gasim si cafea capata un gust puternic, intens, bogat. E buna pentru carnea rosie si pentru deserturi. Putem adauga cafea la carnea pregatita pentru gratar, la carnea de vita, la sosurile pentru gratarul de pui, la oua, la creme pentru prajituri. Se poate combina si cu orice condimente pentru a avea carne de miel sau de porc cu o crusta crocanta si delicioasa. Daca veti cauta veti gasi cu siguranta cateva retete fantastice care folosesc cafeaua pe post de potentiator de aroma, se pot face foarte multe feluri de mancare sanatoase cu boabele de cafea pe post de vedete in farfuriile servite.

februarie 18, 2019 This post was written by Categories: Casa si Gradina Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top