Blog cu ponturi moca
Home
 

Oamenii antici si asezarea lor in Beringia

Primele asezari umane si descoperirile facute de-a lungul anilor completeaza fila cu fila istoria noastra de-a lungul secolelor. Totusi nu toate ideile sunt imbratisate la prima aparitie. Grupul de oameni Clovis s-ar fi stabilit in Americi in urma cu 13.000 de ani.

Au fost foarte multe ipoteze care ar fi putut schimba aceast fila de istorie, insa una rezista de vreo 40 de ani. In 1977 un arheolog a inceput sa faca niste excavari intr-o zona din Canada, unde erau pesteri. Regiunea respectiva era Beringia, unde acum mii de ani a inceput o disparitie ciudata a uscatului sub apele oceanului.

In zona respectiva arheologii au gasit unelte si oase de mamuti, animale, care datau de acum 24.000 de ani.Oamenii antici facusera un popas in Beringia inainte sa se stabileasca in America de Nord. Dupa cateva decade teoria arheologilor a cazut.

In 2017 o echipa de cercetatori din Montreal a continuat sa sustina ipoteza arheologului. Cu ajutorul tehnologiilor moderne s-au realizat examinari a peste 36.000 de oase si fragmente de oase descoperite in zona respectiva, precum si 15 fragmente din niste unelte vechi. Vechimea lor era cuprinsa intre 12.000 si 24.000 de ani. Dezbaterile sunt iarasi reaprinse si lumea poate specula pe seama subiectului, aducand poate noi dovezi.

septembrie 25, 2017 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top