Blog cu ponturi moca
Home
 

Pasi simpli pentru a depasi o boala cronica

Conditiile de viata cu o boala cronica pot fi terifiante, lasandu-va un gol in suflet si plin de griji cu privire la viitorul dumneavoastra. Indiferent de ce boala ati fost diagnosticat, ar trebui sa incercati intotdeauna sa aveti sperante si sa pastrati o perspectiva pozitiva.

Stresul va poate agrava de fapt situatiae si conditiile, astfel incat veti dori sa faceti tot ceea ce se poate pentru a ramane puternic. Acest articol ofera cateva lucruri care va vor ajuta sa ramaneti pozitiv atunci cand aveti de a face cu o boala.
Prietenii sunt acolo pentru dumneavoastra si va pot ajuta in multe situatii. Daca aveti nevoie sa vorbiti cu cineva, atunci trebuie sa va adresati prietenilor apropiati si sa stie ce aveti de gand sa faceti prin intermediul faptelor si modul in care va simtiti. Nu va simtiti vinovat de faptul ca vorbiti mereu de problema dumneavoastra, acesta nu e un motiv ca ei sa va paraseasca, ei sunt mereu acolo pentru dumneavoastra si vor dori sa va ajute cat mai mult, deoarece pot. Puteti ramane conectat cu oricine in lume multumita sistemelor de comunicare, astfel ca nu veti renunta la confortul de acasa.
In timp ce prietenii vor fi acolo pentru tine, ei nu pot intelege in totalitate cum este sa traiti cu boala. Puteti alege sa va alaturati grupurilor de oameni care sunt in aceeasi stare. Nu numai ca va veti face noi prietenii, dar puteti obtine, de asemenea, sprijin suplimentar si sfaturi cu privire la boala dumneavoastra. Daca sunteti in imposibilitatea de a participa la o intalnire de grup, atunci va puteti alatura mereu membrilor on-line si forumurilor.

Natura are un mod minunat de a linisti sufletul si ajuta la golirea mintii de orice gand negativ. Daca sunteti in masura sa faceti plimbari in natura, ar trebui sa incercati asta mai des si sa faceti miscare in aer liber. Daca sunteti in imposibilitatea de a face o plimbare, chiar si o jumatate de ora in gradina la soare va poate ajuta. Tineti minte, trupul si sufletul va vor multumi pentru asta.

Un mod frumos de a imbunatati starea de spirit este de a lua o foaie de hartie si a scrie o lista de lucruri preferate. Aceasta poate include alimente preferate, oameni, locur, site-uri, emisiuni tv, activitati, hobby-uri, muzica preferata, carti si asa mai departe. Ori de cate ori simtiti ca aveti nevoie de ceva pentru a va ridica moralul, aruncati o privire la lista si alegeti mai multe lucruri de facut. Veti observa ce efect are aceasta lista in modul in care va simtiti.
Cand aveti de face cu o boala, poate fi foarte usor pentru aceasta sa va consume toata viata. Un exercitiu minunat este de a lua un carnetel si sa scrieti toate lucrurile pentru care sunteti recunoscator. Incercati si sa scrieti 100 de lucruri, care ar putea parea ca sunt o multime, dar odata ce ati inceput, veti vedea cat de multe lucruri aveti de care puteti fi foarte recunoscator. Ganditi-va la prieteni, familie, casa, produse alimentare si animale de companie. Puteti chiar asculta muzica de relaxare. Exista intr-adevar o multime de lucruri pentru care sa fiti recunoscator.

Aceasta lista de recunostinta va ajuta pentru a schimba starea de spirit si a va oferi o clipa de atentie pentru ce e cu adevarat important.
Acestea sunt doar cateva din multitudinea de lucruri pe care le puteti face pentru a ramane pozitiv. Aveti speranta ca lucrurile se vor imbunatati.

ianuarie 6, 2014 This post was written by Categories: Ponturi Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top