Blog cu ponturi moca
Home
 

Povesti din aviatie

Didier Masson si Capitanul Joaquin Bauche Alcalde. Ianuarie 1913. Didier Masson din Franta a luat certificatul de zbor in California, cu putin timp inainte sa devina mercener pentru revolutionistul Pancho Villa, in timpul revolutiei mexicane. Masson, care zburase pe un avion cu propulsie puternica, a reusit sa duca avionul in Mexic prin Arizona.

Unul dintre ajutoarele sale care l-au ajutat sa faca contrabanda cu doua avioane de pasageri pe teritoriul inamic a fost capitanul Joaquin Bauche Alcalde. Cei doi porneau in misiuni cu scopul de a ataca vedetele de coasta federaliste. In 1913 ei au lansat prima bomba spre o nava. Atacurile aeriene erau sperietori zdravene pentru inamici pentru ca nu le puteai prevedea. Cu ajutorul dinamitei si unor bombe artizanele cei doi au distrus navele mexicane.

Echipajul navelor s-a aruncat in apa speriat de atacul aerian. Pana la finele razboiului Masson si-a continuat misiunile de bombardament, s-a intors in Franta, unde a facut parte din faimoasa Escadrila Lafayette, in timpul Primului Razboi Mondial. Dupa razboi, s-a intors in Mexic, unde a murit in 1950.

septembrie 29, 2016 This post was written by Categories: Diverse No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top