Blog cu ponturi moca
Home
 

Second-hand de prima mana

M-am intrebat adesea, daca ar fi sa-mi iau o masina, de care ar trebui sa-mi iau? Sau daca schimb telefonul, cum imi iau altul? Adica, am doua posibilitati: cu bani sau fara :)) Glumesc! M-am referit la faptul ca pot alege sa imi iau unul nou si unul la mana a doua, dar care arata si functioneaza impecabil. Adica, daca ai avea de ales intre cele doua, ce optiune ai alege?

Daca alegi sa cumperi un lucru de nou, intradevar te poti bucura personal de garantie si de faptul ca nu se va strica prea repede. Daca te hotarasti totusi sa-l achizitionezi de la altcineva, poti avea surprize sau…poti sa nu ai. Cel mai indicat, cred eu ca ar fi, sa-l alegi nou ca aparitie, dar la mana a doua la cumparare. Deja un produs, din momentul in care paraseste incaperea magazinului, isi pierde o buna parte din valoare. Si-atunci, cand te vei plictisi de el si vei vrea sa-l vinzi, parca iesi in pierdere si tu. Asa, poti sa cumperi de la ceilalti un telefon, spre exemplu, care a aparut de doar cateva luni si care costa cu cateva milioane mai putin decat in magazin. Normal ca ti-ar conveni, doar iesi in castig. In fine, parerile sunt impartite. Sunt oameni care prefera sa miroase a nou in masina sau sa fie primul care rupe ambalajul telefonului si la fel sunt si oameni care nu tin cont de toate aceste aspecte, ci se gandesc, mai degraba la partea practica.

Conteaza foarte mult si de posibilitatile financiare ale fiecaruia si de cat este dispus sa ofere pentru a-l achizitiona. Important este sa ne alegem cu un lucru durabil la sfarsitul acestei tranzactii si sa foloseasca scopului pentru care l-am cumparat.

iunie 26, 2013 This post was written by Categories: Ponturi Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top