Blog cu ponturi moca
Home
 

Stomatologul, prietenul nostru

Desi ar trebui sa mergem la stomatolog impreuna cu intreaga familie macar o data sau de doua ori pe an, lucrul asta nu se intampla de cele mai multe ori. Pe de o parte, e o frica explicabila de dentist, mai ales daca e vorba de cabinete de stomatologie pentru copii, acolo unde lucrurile se complica si mai tare, pe de alta parte, e o teama de a nu lua anumite boli din cauza instrumentarului prost sterilizat si mediului nu tocmai sigur din cabinete.

Daca noi adultii mai putem indura o interventie stomatologica, copiii nostri nu o pot face si nici nu vor sa auda de clinicile de stomatologie pentru copii. Am aflat lucrul asta pe propria piele cand am mers prima data cu Daniel, baiatul meu, in varsta de sase anisori, la dentist, pentru a rezolva niste probleme legate de cariute. Nu departe de blocul in care locuim este un cabinet de stomatologie, asa ca am mers intr-acolo cand durerile de masele au devenit insuportabile pentru campionul meu. Cu toate ca nu mi-a placut deloc cum arata cabinetul, am incercat sa ii dau o sansa totusi doctoritei. Nu am avut sansa pentru ca Daniel a refuzat sa se aseze pe scaunul stomatologic si a plecat cum a venit, cu aceleasi dureri. De ce a refuzat? Pentru ca, ca in mai toate clinicile de stomatologie pentru copii de la stat, nu prea e o ambianta placuta, instrumentarul e vechi, riscurile de imbolnavire sunt mari, medicii nu sunt asa de priceputi-stia din experiente anterioare cand l-a durut tare. Toate astea i-au displacut lui Daniel, fiindu-i teama de mediile ostile si de instrumentarul destul de urat si stiind care sunt riscurile la care se expune din cartile de desenat de acasa. Ca sa rezolvam totusi cu micile carii si dureri am cautat o clinica stomatologica Bucuresti unde totul sa arate foarte prietenos. Am gasit rapid una pe gustul meul si al lui Daniel, clinica Trident. Curatenia in clinica stomatologica Bucuresti era impecabila, instrumetarul era nou-nout, perfect sterilizat, pardoselile erau antibacteriene si antiseptice, scaunele dentare aveau sisteme de autodezinfectie, doctorita care ne-a vazut era foarte draguta, ne-a explicat tot ce va face.

Pentru ca teama de stomatolog s-a mentinut, chiar daca eram la privat, doamna psiholog asociata cabinetului ne-a ajutat sa ne obisnuim cu mediul si instrumentarul si medicul si-a putut face treaba pe indelete, fara dureri. Daniel nu numai ca a scapat de carii, dar am reusit sa prevenim aparitia lor cu ajutorul sigilarii si fluorizarii, adica prin acoperirea dintisorilor expusi cu o substanta speciala care ii protejeaza de carii si de acizi. Am revenit de cateva ori si pentru fluorizare, pentru a-i intari structura dintelui si smaltul. Am fost pe deplin multumiti de serviciile ofeite de clinica stomatologica Trident din Bucuresti, am aflat ca au, la nevoie, si servicii de ortodontie invizibila si chirurgie parodontala, pe langa multe altele.

februarie 28, 2016 This post was written by Categories: Sanatate Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top