Blog cu ponturi moca
Home
 

Suferi de perfectionsim sau anxietate? Cu ajutorul unei platforme online va puteti autodiagnostica

Anxietatea si perfectionismul sunt oarecum legate intre ele. Anxietatea se traduce printr-o stare ori de spaima, ori de nerabdare nejustificata, printr-un grad mare de iritabilitate, perfectionismul este un factor care duce la anxietate la un moment dat. Cu cat iti doresti sa fii mai bun si sa faci totul perfect, cu atat vei fi mai anxios si va fi mai greu sa-ti controlezi emotiile si actiunile. Universitatea de Vest din Timisoara si Facultatea de Sociologie si Psihologie au creat o platforma online care diagnosticheaza mai usor si ii ajuta pe cei care sunt perfectionisti si dezvolta diverse forme de anxietate.

Evaluarile vor fi facute prin screening sau interviuri, intrebari, asteptandu-se ca numai anul acesta sa fie realizate 500 de evaluari. Ideea este ca platforma ii poate ajuta pe cei care cred ca au probleme legate de anxietate sau depresie sa se autoevalueze si sa vada daca sufera de aceste boli. Comunicarea pacient-cei care se ocupa de platforma se va face prin e-mail. Mai grava decat anxietatea, boala psihica asociata perfectionismului poate duce oamenii pana intr-acolo incat sa ii impinga sa faca niste lucruri care sa le tulbure somnul si abilitatea de a adormi usor si sa ii imbolnaveasca pe termen lung. Pentru ca ne dorim mereu sa fim mai buni si mai buni, nu ne dam seama de limitele pe care ni le impune organismul nostru in mod firesc, de unde si boli de nervi sau insomnii grave. Platforma ii ava ajuta pe cei care se adreseaza celor din spatele ei sa inteleaga si sa constientizeze ca traiesc niste emotii, sa nu mai fuga de ele, sa le accepte intr-un final. Anxietatea trebuie expusa si tratata pana la urma pentru a nu se ajunge la distrugerea psihicului uman. Aceasta platforma a deschis drumul catre ajutorarea celor are sufera de dependenta de tutun, urmatorul target al celor de la Universitatea de Vest.

Aparitia acestei platforme este si un semnal de alarma pentru toti cei care au uitat de mult ce inseamna relaxarea si viata normala. Depasirea propriilor limite e vazuta de altii ca un act de curaj, de inteligenta, insa pentru individ, a-ti depasi limitele inseamna sa te expui benevol celor mai crunte maladii psihice si fizice, fara a te putea apara. Perfectionismul e un drog pe care odata ce l-ai luat si ti l-ai insusit nu ai cum sa mai scapi de el, e ca un carusel care nu se mai poate opri.

aprilie 27, 2016 This post was written by Categories: Sanatate Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top