Blog cu ponturi moca
Home
 

SUPA CREMA DE MORCOVI CU GHIMBIR

Daca sunteti un adept al ciorbelor si supelor si va plac cu desavarsire, mai ales in timpul sezonului rece, iata o reteta simpla ideala pentru zilele geroase. Supa crema de morcovi cu ghimbir este un adevarat deliciu, se prepara rapid si contine o multime de vitamine de care aveti nevoie in special in aceste zile.
Este foarte aromata si va asiguram ca fi apreciata de intreaga familie. In plus, aduce cu ea un aport eential de vitamine si minerale, absolut esentiale organismului in perioada friguroasa.
Ingrediente
*1 lingura ulei de rapita
*1 capa alba, mare, tocata marunt
*2 linguri ghimbir ras
*2 catei de usturoi, taiati felii
*1/2 lingurita nucsoara
*850ml supa vegetala
*500g morcovi, taiati felii
*400g boabe de fasole alba(din conserva)
*50g unt
*100g smantana de gatit
*sare
*piper
*4 linguri migdale, taiate julienne
*nucsoara pentru decor

Mod de preparare:
Puneti intr-o tigaie la incins uleiul de rapita si adaugati pe rand ceapa, ghimbirul si usturoiul. Caliti-le impreuna pentru 5 minute, adaugati nucsoara si mai lasati-le la foc un minut.
Apoi adaugati supa de legume, morcovii si fasolea, chiar si zeama din conserva. Acoperiti oala si lasati totul sa fiarba timp de 20-25 de minute sau pana cand morcovii se inmoaie. Stingeti focul si lasati supa sa se raceasca, puneti totul la blender, pana cand obtineti o crema fina.
Dupa aceea, dati din nou supa la foc si condimentati dupa gust cu sare si piper. Lasati sa fiarba pana cand obtineti consistenta dorita. Adaugati untul si stingeti focul imediat.
La final incorporati si smantana lichida. Serviti supa crema de morcovi cu ghimbir presarata cu migdale deasupra si decorata cu putina pudra de nucsoara. Daca nucsoara nu este preferata dumneavoastra, puteti renunta la ea. Supa poate fi servita alaturi de crutoane simple sau aromate. Pofta buna!

octombrie 15, 2018 This post was written by Categories: Timp Liber No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top