Blog cu ponturi moca
Home
 

Tangoul argentinian

Fara indoiala, dansul este o arta. Complexitatea miscarilor, povestea din spate, explozia de emotii – toate formeaza o capodopera artistica. Mie imi place mult dansul si imi place sa descopar stiluri de dans. De mult timp sunt pasionata de tangoul argentinian, pentru ca mi se pare ca exprima o pasiune pe care nu am intalnit-o in alte stiluri.

Tangoul este un dans emotional. Atractia dintre parteneri, schimbul de priviri, muzica, notele, totul ma duce cu gandul la Argentina. Chiar daca initial tangoul a fost considerat un stil de dans prea dezmatat, cu timpul si-a ocupat locul de cinste drept un stil mirific de dans.
Am reusit sa asist, acum un an la un spectacol de dans tinut in aer liber, in cadrul caruia cateva perechi au dansat si tangou argentinian. De atunci m-am indragostit de acest stil si de muzica argentiniana. Am inceput sa caut cursuri pentru a ma inscrie si pentru a descopri acest gen de dans de care ma indragostisem.

Am reusit sa gasesc usor o scoala de dans, care oferea si cursuri de tango argentinian. La primele cursuri am fost putin dezamagita, deoarece credeam ca rapid voi reusi sa invat miscarile dansatorilor de care fusesem atat de mult frapata. Insa, mai intai, a fost partea de teorie. Ni s-a explicat despre fundamentul acestui stil de dans, despre conexiunea dintre parteneri, care trebuie sa se mentina pe tot parcursul dansului, despre tipologia miscarilor, despre cum partenerii trebuie sa se simta unul pe celelalt, astfel incat dansul sa fie un tot intreg, un singur gand si o singura miscare.

Am inceput sa merg cu drag la cursuri, caci imi placeau foarte mult si profesorii de dans. Era un cuplu, care dansau impreuna de vreo 10 ani si erau foarte frumosi si simpatici. Partenerul meu de dans, era un tanar de la facultatea de construcii. Am stat mult sa povestim cum el despre cum am ajuns la aceeasi scoala de dans si sa urmam aceleasi cursuri. Ne intelegeam foarte bine, chiar, mai mult decat atat as putea spune.
Dupa luni de antrenament, incepi sa dansezi din placere. Totul devine mult mai clar si mai usor. Orice muzia iti este familiara, incepi sa o simti si tangoul este o parte din tine, de parca ai facut asta de ani de zile. Ne placea foarte mult impreuna cu partenerul meu de dans sa experimentam muzica cu un tempou mai rapid si sa inventam figuri noi.

Cam peste jumatate de an, cele mai bune cupluri am fost invitate sa participam la un spectacol oferit de scoala noastra de dans, astfel am debutat si pe scena. Aveam atat de multe emotii, credeam ca am uitat tot ce am invatat in aceste luni si ca nu mai stiu nimic, insa imediat cum a pornit muzica, o frumoasa melodie argentiniana, mi-am simtit partenerul aproape si s-a restabilit conexiunea dintre noi. Totul a decurs perfect si eram tare mandra de felul in care ne descurcasem.

Acum am un nou vis. Imi doresc foarte mult sa vizitez Argentina, sa vad un festival de tangou argentinian. Cred ca la ei totul este mult mai autentic, mi-ar placea atat de mult sa cunosc poporul care a inventat un stil de dans atat de pasional.

iulie 20, 2016 This post was written by Categories: Distractie Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top