Blog cu ponturi moca
Home
 

Uscatorul de haine care iti zvanta orice rufa in mai putin de un minut este gata de testare

Cu siguranta va este cunoscut urmatorul scenariu: seara de gala, mai sunt mai putin de doua ore pana cand trebuie sa fiti la eveniment si camasa sau alte accesorii vestimentare sunt inca jilave. Nici uscatorul de par si nici caldura caloriferului nu are cum sa le usuce asa de repede, asa ca sunteti nevoiti sa luati alte haine care nu prea va plac, dar care sunt uscate. Masinile de spalat moderne au de multe ori incorporat si un uscator de haine pentru a scoate rufele gata de purtat din masina. Dupa centrifugare, cu ajutorul caldurii degajate de o siguranta, rufele ajung sa nu mai aiba nici un strop de apa si sa fie perfecte pentru imbracat imediat dupa ce au fost si calcate. Stim cu totii cat de greu este sa nu avem rufe uscate si sa trebuiasca sa plecam undeva repede, repede.

Uscatorul de par sau imbracatul cu rufele ude, daca e vara si e foarte cald, pentru a se zvanta cat mai repede sunt doua solutii de compromis, nu atat de eficiente dar deosebit de utile cand timpul nu e de partea noastra. Recent, un student australian a reusit sa rezolve problema rufelor jilave greu de zvantat foarte rapid inventand un dispozitiv care poate usca hainele in doar un minut. Ideea i-a venit atunci cand a mers in Asia, unde nu prea avea imbracaminte curata la indemana din simplul motiv ca nu avea timp sa le zvinte cum trebuie. Asa ca prefera sa poarte haine umede sau mai putin murdare ca sa se poate plimba in voie. Prietenii sai isi uscau hainele scotandu-le pe ferestrele autobuzelor, asa ca studentul s-a gandit imediat sa faca o masina portabila de uscat haine. Dispozitivul sau are numai 400 de grame, usuca hainele cat te duci pana la baie si te intorci, la el s-a lucrat zece luni, impreuna cu ingineri, designeri si furnizori. Principiul de functionare a uscatorului mobil tine de evaporarea rapida a apei sub actiunea caldurii si a ventilatiei. Produsul vizeaza atat schiorii care vor sa usuce rapid hainele ude de la zapada, dar si parintii sau cei pasionati de calatorii. Cu niste instalatii suplimentare instalate, timpul de uscare se va reduce la 45 de secunde. Inventatorul de ocazie a strans deja jumatate din suma din donatii si se asteapta ca proiectul sau sa prinda foarte bine in toata lumea dupa ce va fi lansat pe piata. Astfel de aparate utile si simple pot deschide drumul catre o mobilitate mai mare a electrocasnicelor si o utilizare mai eficienta a celor mai banale aparete din casa.

Daca uscarea rufelor se va face asa de repede de ce sa nu ne asteptam si la o spalare mai rapida a rufelor si un calcat automat ultrarapid, pentru ca timpul petrecut cu familia sa fie din ce in ce mai mare. Electrocasnicele ne vor folosi in continuare, dar nu va trebui sa le mai acordam atat de multa atentie.

februarie 26, 2016 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top