Blog cu ponturi moca
Home
 

Va e pofta de alcool?

Sufocati un peste auriu. In Georgia, de pilda, avem dovezi ale productiei vinurilor inca de acum 8.000 de ani.

Recent insa oamenii de stiinta au mai dat o solutie celor care nu mai pot dupa alcool: pestele auriu. Pestele poate produce alcool pentru a supravietui in conditiile in care temperaturile din jur sunt foarte scazute.

Cand ingheata un lac, oxigenul nu prea mai ajunge la organismele din apa. Cand nu mai e oxigen se produce acid lactic in musculatura, care devine toxic cu timpul. Solutia pestisorului auriu este sa converteasca acidul lactic stocat in etanol lichid.

Etanolul e apoi aruncat in apa. Ca sa obtii alcool pe saturate si de calitate trebuie sa pui un peste auriu intr-un pahar de bere si sa stea acolo vreo 200 de zile.

Poti sa te imbeti usor cu cateva sute de pestisori si niste apa rece. Vinul din palmieri, care apare natural e o alta alternativa pentru cei care vor sa bea ceva de calitate.

Cand e scos din copaci vinul din palmieri incepe sa fermenteze. In cateva ore ai o bautura asemanatoare cu o bere slaba. Intre timp, daca e tinuta devine otet.

Vinul din palmier e o delicatesa in toata lumea, unii cimpanzei chiar beau mai mereu alcoolul natural.

noiembrie 28, 2017 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top