Blog cu ponturi moca
Home
 

Vata minerala din fibra de sticla, solutia perfecta pentru izolatie acoperis si eficienta termica sporita

In fiecare iarna marea temere a celor care stau la casa este factura la incalzire. Lipsa unei eficiente energetice prea bune si pierderile de caldura prin locurile in care te astepti mai putin pot duce la aparitia unor sume de plata uriase, desi incalzirea locuintei nu e atat de buna. Un loc la care nu prea s-a gandit nimeni, dar care e o sursa buna de ineficienta termica este acoperisul locuintelor.

O mare parte din caldura ajunge sa sa iroseasca doar pentru ca acoperisul nu e izolat deloc sau e izolat partial. Cam un sfert, din ce au constatat specialistii, asta inseamna ca o buna parte din costurile de incalzire se duc degeaba, desi temperatura din camere e destul de mica. Izolarea acoperisului este o operatiune care necesita un buget destul de mare si timp pierdut, dar la final costurile se amortizeaza rapid pentru ca facturile vor fi mult mai mici. Este foarte important ca de la bun inceput sa stabiliti clar ce fel de izolatie acoperis va doriti. Aici variantele sunt polistiren, vata, bazaltica sau minerala si spuma poliuretanica, ba chiar si celuloza. Cea mai buna si recomandata pentru izolatie acoperis rezistenta si de calitate e cu siguranta vata minerala din fibra de sticla, in saltele rulate, simplu de instalat si de cu rezistenta mare la trecerea vaporilor. Acoperisul e mai deosebit ca structura fata de un zid normal de izolat, asa ca va trebui sa aveti la indemana doua straturi de termoizolatie, unul intre, altul sub capriori. Firma care se va ocupa de izolatia acoperisului va monta elementele de prindere la nivelul capriorilor, va construi scheletul metalic si va aranja vata minerala. Suprafata dinspre interiorul podului de la ultimul strat de vata primeste membrana cu permeabilitate la vapori, ca sa nu pierdeti izolatia din cauza mucegairii.

Cand toata structura cu vata de sticla e gata se poate monta placa de gips carton sau lambriuri, palcaje lemn. Este de preferat o firma autorizata cu experienta mare in astfel de lucrari executate pentru ca echipa de specialisti va sti cum sa fixeze corect straturile si structura scheletului, va sti sa fereastra toata lucrarea de degradare prin operatiuni specifice. Spre deosebire de dvs. sau de un mester, firma care executa izolatii va avea materiale de buna calitate, va termina lucrarea la timp si veti primi si garantie pentru ceea ce s-a realizat sub ochii dvs.

noiembrie 16, 2016 This post was written by Categories: Casa si Gradina Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top