Blog cu ponturi moca
Home
 

Vrei sa fii milionar…pe sosea? Autoritatile din Australia vor sa evite accidentele rutiere printr-o metoda simpla

In fiecare an in toata lumea se intampla sute de accidente rutiere, multe dintre ele se soldeaza si cu decese. Drumurile prea lungi, oboseala la volan, monotonia drumurilor, plictiseala si neatentia, iata doar cateva dintre motivele pentru care rata accidentelor rutiere este din ce in ce mai mare de la an la an.

Pentru ca in Australia se afla si unul dintre cele mai lungi drumuri din lume autoritatile s-au gandit la o metoda foarte eficienta pentru a-ti tine atenti pe soferi si a u ii lasa sa adoarma la volan. In loc sa imparta pliante si sa ii invete ce sa faca la drum autoritatile australiene s-au decis sa investeasca intr-un proiect inedit si foarte simplu.

De pilda intre Balladonia si Ciguna sunt vreo 145 kilometri, este cel mai lung drum drept din lume, este plictisitor si este foarte greu sa-ti mentii atentia si concentrarea la volan. Ca sa scape de aceste neajunsuri autoritatile au montat indicatoare speciale cu intrebari de cultura generale. Daca nu stii raspunsul pe loc dupa cativa metri ai si raspunsul tot pe panou. Inainte sa apara indicatoarele diferite toti soferii sunt avertizati printr-un alt panou ca jocurile tip trivia ajuta la o concentrare mai buna la drum lung.

Intrebarile sunt foarte variate si pot fi din toate domeniile, niciuna nu ramane fara raspuns, iar soferii care au si copii in masina pot sa transforme calatoria intr-un motiv foarte bun de a mai invata ceva nou. Jocurile trivia le pot salva viata soferilor, aceasta este o alta avertizare primita cat se deplaseaza pe drumul respectiv. Desi parerile sunt impartite in privinta utilitatii proiectului, australienii il primesc cu deschidere si asteapta extinderea lui si pe alte drumuri din tara.

Si iata cum informatiile oferite din loc in loc nu numai ca ne pot imbogati cultura generala, dar ne si pot salva la o adica fara sa facem prea mare efort. Proiectul e de laudat si poate daca va avea succes acolo va fi implementat peste tot unde sunt drumuri foarte lungi, chiar si la noi in tara. Aici insa va exista o problema, nu toata lumea e pasionata de intrebari si multi poate nu vor sti sa citeasca, deci metoda va trebui adaptata cumva si cu alte tipuri de teste care nu implica citit sau gandit prea mult.

octombrie 20, 2017 This post was written by Categories: Diverse Tagged with:
No comments yet


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top